Torsdag kväll

Hej! Torsdag och imorgon är sista dagen på rockshowen. Den sista dagen för varje show är det så kallad scenrulle och jamsession, scenrulle innebär att man visar hela showen för producenter och danslärare, och jamsession går ut på att man får visa upp en del av showen för resten av showschool-deltagarna. Som en liten redovisning helt enkelt :-)

Veckans repetitioner har gått bra, väldigt mycket bättre än förra veckan. Dels för att det är lättare dans i den här showen men också för att jag känner hur jag mer och mer tror på mig själv, jag känner ett driv som jag inte riktigt har haft förut att bli bättre och suga åt mig alla tips jag kan få. Det finns liksom ingen prestige för mig när det kommer till dans, all hjälp är välkommen och jag vill slita tills jag kan allt skitbra. Det är en väldigt bra bit kvar dit, men jag känner en glöd och den hoppas jag stannar kvar.

Idag har jag saknar min familj massor. Vill krama min mamma och känna mamma-lukt. Man blir som ett barn emellanåt, så det är tur att det finns massa fina människor att krama på här :)

Ska försöka sova nu, förlåt för lite dålig och tråkig uppdatering. Ska försöka bli bättre! Godnatt! :)

Måndag kväll

Halloj alla fina! Ny vecka och ny show att repa in. Igår började vi med rockshowen och OJ vad kul det är. Så mycket attityd och kraft i dans och sång som det är nu önskar jag att det var i varje show! Trots att jag kämpar med dansen och trots att lilla elaka apan tittar fram titt som tätt fortfarande, känner jag i hela kroppen hur det blir lättare att ta in instruktioner och koreografi. Men framförallt känner jag hur det blir roligare och att jag blir mer och mer taggad på att lära mig mer.

Vi har redan repat in 2/3 av showen och vi började igår, så det går undan med inlärningen här. Showerna är ju på 45 min vardera så det är en hel del :) I den här showen är det så galet bra låtar också, roliga rockklassiker som Heavens on fire, Run to the hills, Living on a prayer är bara ett fåtal exempel. Min favoritlåt är nog Hold the line med Toto som jag har lead på. Riktigt bra låt!

Inget speciellt står annars på agendan för den här veckan, vi håller på fram till fredag så tills dess kommer dagarna att se ut som vanligt här. Jag börjar bli väldigt nyfiken på Egypten ju mer vi närmar oss, jag har nog fortfarande inte riktigt förstått att jag ska bo där i 8 månader. Det är ju helt galet :)

Vädret här är förövrigt helt fruktansvärt just nu. Spöregn, kyla och blåst har det varit i 3 dagar och det ska tydligen hålla i sig ytterligare ett par dagar. Men men, vi är knappt utomhus ändå, hade bara varit skönt med lite värme. Det lär jag ju dock inte sakna om ett par månader...

Är galet trött, det kanske märks på hur jag skriver. Sov gott, jag saknar er :)

Lördag morgon

Ett gäng av oss åkte till Palma igår och det blev en riktig trevlig visit. Några hade hyrt bil, men jag tog bussen med Robin och Martin vilket var jättesmidigt. En timme tog det och när vi var framme mötte vi upp tjejerna som tagit bilen och sen bestod dagen av shopping, fika, restaurangbesök och sightseeing. Så otroligt mysig stad och vi hade det så härligt hela dagen! Jag fick med mig lite smågrejer hem, bl a en fin kofta och en klänning :)

Idag är vi också lediga, känns som rena lyxen att ha två lediga dagar. Jag ligger fortfarande i sängen utan ett uns av dåligt samvete. Om en stund är det dags för lunch och sedan ska jag börja kolla stämmor på den nya rockshowen. Lite senare är det några i gänget som har dragit igång ett disneymaraton så vi ska samlas och kolla på Disney på storbildsskärm. Inte illa, och ni som känner mig kan gissa att jag blev glad när jag fick höra om den idén! :)

Ikväll ska vi gå ner till hamnen och äta tapas på någon restaurang, ser fram emot det. Jag trivs här som fisken i vattnet, allt är toppen. Men på lediga dagar hinner man tänka mer, och då blir saknaden lite jobbig. Tänker på er därhemma hela tiden. Älskar er!

Fredag morgon, dag 17

Vi har nu repat färdigt vår allra första familjeshow och det känns helt galet. För en vecka sedan såg jag showen när andra gjorde den och blev riktigt rädd, allt såg så svårt ut och hur sjutton skulle man få in 45 minuters dans PLUS sång i huvudet?! Det var ju helt galet, tänkte jag.

Nu sitter jag här en vecka senare och har lärt nig showen. Jag har visat upp den tillsammans med mitt team och fått jättefin feedback. Jag är så sjukt stolt och glad. Folk här kommer fram och berömmer mig för min DANS. Det trodde jag aldrig skulle hända! Jag kan faktiskt dansa! Det lär ta ett tag att smälta, och jag har en låååång väg kvar innan jag kan kalla mig bra på det, men shit vad jag är taggad på att lära mig mer.

Nästa vecka är det rockshow på schemat, men först ska vi vara lediga i två dagar och det känns välbehövligt och helt underbart! Idag planeras det en tripp till Palma, men vi får se vilka som åker dit, för det var nämligen festligheter här igår så vi får se hur många som är i tillstånd att kunna åka någonstans :) Jag gick hem tidigt, känns som att jag blivit gammal men jag är som sagt väldigt rädd att bli dålig i halsen här.

Vad det gäller människor och relationer känner jag på något knasigt vis att jag har hittat hem här. Trots att jag har mitt team som jag älskar, känns det som att jag har kommit andra minst lika nära, och jag har redan ångest över att behöva åka hem. Nu saknar jag ju alla hemma så att det gör ont emellanåt, men om det är någonstans jag ska vara om jag inte är hemma så är det här. Jag har träffat människor här som jag redan nu vet att jag kommer att hålla kontakten med i låååång tid framöver. Varenda en här har redan gjort avtryck på mig och fastnat i mitt hjärta, och det är så jäkla häftigt att känna så. Jag har liksom aldrig varit med om något liknande förut.

Nu lämnar jag en kämpig eurovisionshow-vecka bakom mig som bestått av sång, dans, svett, tårar, frustration, glädje, inspiration, lärdomar och skratt, och så tar jag nya tag och gör nästa vecka till en ännu bättre. Är ni med mig???

KRAM

Kväll!

Puh! Dagen till ända.

Ville mest kika in för att säga TACK, alla ni där hemma som hör av er och peppar mig. Både från jobbet, i familjen och alla fina vänner. Inser när jag är här borta hur otroligt många som är viktiga för mig och hur fantastiska människor jag har i mitt liv och blir typ gråtfärdig av att jag tänker på det bara.

Sen vill jag också säga FÖRLÅT för att jag inte hör av mig till alla, men det är verkligen mer sant än någonsin att det faktiskt inte finns tid.

Till sist, jag har fått reda på att jag kommer att bo i en 55 kvm stor lägenhet själv i Egypten, som tillhör Sunwing-hotellet. För typ 100 kr om dagen får man tillgång till hela all inclusive och allt på hotellet om man bor hos mig! Så kom och hälsa på!!! :)

PUSS

Måndag

Halloj! Redan måndag, galet vad tiden flyger iväg här. Helgen har bestått av träning och dans, knappt någon tid till något annat. Så på det sättet finns det inte så supermycket att berätta om :-)

Igår var en riktig dipp-dag för några här på showschool. En dag när man känner att det är ovanligt tungt. Jag lyckades inte slippa dippen, det började redan på morgonen när vi fick koreografin till fångad av en stormvind som är en av sololåtarna för oss sopraner. Det var en rätt jobbig koreografi och att man dessutom då ska stå och skråla till stormvind, som är en rätt krävande och hög låt, skapade lite panik inne i mig. Efter en stunds nötande kände jag bara hur jag knappt kunde andas och rusade in på toaletten och bara storgrät. Det var länge sen jag kände så som jag gjorde då, det var en total urladdning. Men det behövdes verkligen kan jag säga nu såhär i efterhand. Det är så otroligt mycket som händer här borta, både runt omkring en och inuti. Jag vet redan nu att detta är en av de största inre resorna jag kommer att ha gjort nr showschool är över. Man märker vem man är och man lär sig väldigt mycket om människor här, man jobbar och lever så otroligt tätt. Oftast går det ju hur bra som helst, och jag trivs SÅ bra här, men ibland hinner huvudet inte med och då kan det bli som det blev för mig igår.
Jag var snabbt uppe på benen igen iallafall och på slutet av dagen kunde jag hela dansen, så det blev ett väldigt bra avslut :)

Hörs snart igen!

Fredag

Idag har vi haft vår första lediga dag och det har varit en riktigt trevlig sådan. Mallorca bjöd på 20 grader och sol så det har blivit både poolhäng, fika i solen och lite mys med teamet nu på kvällskvisten :) Tvätta har jag hunnit med också, inte illa pinkat!

Igår kväll hade vi showkväll, några som var här på showschool förra året visade oss showen som vi kommer jobba med kommande vecka. Eurovision Non Stop heter den och ni förstår kanske av namnet att den röda tråden är melodifestivalen :) Ska bli spännande och kul, det var en galet bra show som de visade oss igår. Men jag är såklart livrädd också, det ska jag inte sticka under stolen med. Men jag ska kämpa som vanligt! På ett eller annat sätt ska den där dansen sitta, så är det bara.

Efter showkvällen var vi ett rätt stort gäng som gick ut, först till en klubb som ligger ganska nära hotellet här och sedan lite senare till karaokebaren som vi var på andra kvällen här i Alcudia. Riktigt kul, shit vad vi sjöng loss där allihop :) Jag var hemma vid 4 men har faktiskt mått bra idag, blev inte så mycket dricka för min del. Är lite orolig för att min hals inte ska palla om jag inte tar väl hand om mig.

Imorgon väntar då rep som vanligt men med den nya showen, vi har nu lämnat första blocket som var barnunderhållningen/björnshowerna. Vad galet egentligen att jag har lärt mig tre hela shower och 16 danser och sånger på en vecka. Det trodde jag aldrig!!

Jag saknar er alla hemma så mycket. Det är på kvällarna man hinner tänka och då kommer saknaden. Men tiden går fort och jag har det väldigt bra här :)
Sov gott!!

Onsdag

Klockan är lite över 22 och jag ligger i sängen med störd värk i benen. Idag har vi dansat utan stopp i typ 6 timmar, helt sjukt och jag är galet trött. Men det har varit väldigt skoj, som vanligt :)

Det går bättre och bättre för mig med dansen. Min inställning blir snällare och mer positiv för varje dag som går och det känns som att jag har börjat acceptera att det faktiskt är okej att göra en del fel. Klart man inte kan lära sig allt jättefort och det är klart att man faktiskt inte kan vara bäst på allt. Apan på axeln försvinner mer och mer och jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kan jobba bort den helt, och att det inte blir värre igen. Och om det blir det, så får jag komma ihåg hur glad och nöjd jag känner mig nu, och försöka hitta tillbaka till det :)

Vår producentansvarige/koreograf kom fram till mig idag och sa att det var väldigt kul att se hur mycket det har lossnat för mig. Jag blev förstås superglad :) Idag var en bra dag helt enkelt. Inte tänka på att det kanske blir dåligt någon annan dag. Lev i nuet, eller vad säger man?

Ikväll har vi haft After Beach-workshop kan man kalla det, man har det på hotellen för alla barnen och nu för att få veta hur det går till så gjorde vi det allihop tillsammans. Vi har alltså suttit 40 st vuxna och lekt barn och sjungit barnsånger i tre timmar, helt sjukt vad jag har skrattar. Har jätteont runt öronen och jag vet inte riktigt om det är för att jag håller på att få öroninflammation eller för att jag skrattat mig till värk...

Imorgon är det, surprise surprise, dansrep och manusrep hela dagen. Sen på kvällen är vi lediga, vilket betyder utgång, längtar som en tok! Och sen på fredag = vår första lediga dag! Tjoho!

Måndag

Idag har det varit en riktigt bra dag. Fullt med rep som vanligt, men jag var inte lika trött som igår, så energin har liksom varit högre. Man känner verkligen hur gruppen kommer närmare varandra för varje dag som går, häftigt när det känns som att man faktiskt gillar ALLA och att det är ömsesidigt.

Jag har typ ont i magen också, man skrattar som en galen med alla så fort man inte är tvungen att koncentrera sig på rörelser eller ta in information. Det är rätt lustigt att umgås med folk som är rätt lika en själv, estetmänniskor är ju normalt sett väldigt utåtriktade och öppna, inte rädda för att bjuda på sig själva liksom. Så härligt.

Men det ligger ju såklart tankar och gnager bak i huvudet hela tiden, det är liksom oundvikligt för mig. Jag har en liten apa på min axeln som ploppar upp då och då, som är elak och säger åt mig att jag är dålig, ful och otillräcklig. Men jag gör mitt bästa med att försöka mota bort honom och jag hoppas att apan ska försvinna mer och mer ju fler dagar som går här. Han ska bort!

Jag längtar faktiskt tills på fredag, då är det vår första lediga dag. Inte för att jag inte njuter av allt det vi gör nu, utan bara för att det känns som att man skulle behöva en lugn dag så att tankarna och allt man lärt sig får vila och lägga sig liksom. Och få sova ut... Wow, vilken dröm!

På tal om sömn är det dags att sova nu. Imorgon väntar dansrep kl 8.00! TJOHOOOOOO!

Söndag

Så har man snart varit här i en vecka, det är sjukt vad tiden går. Dagarna ser i stort sett likadana ut, vi börjar dagen med ett träningspass kl 8, efter det är det frukost, sedan rep i x antal timmar, sedan lunch, sedan rep i några timmar till, middag, och sedan varierar det lite vad vi hittar på på kvällarna. Hittills har vi haft melodifestivalskväll, repkväll, sång-masterclass, manusläsning och teammöte på kvällarna. Imorgon ska de som redan varit här på showschool visa oss Mini-stars som är en av barnaktiviteterna. Det är typ som småstjärnorna, ni vet det där programmet som gick på TV4 en gång i tiden :)

Humöret går upp och ner här, eller snarare feelingen kanske jag ska säga. Ena stunden (nu syftar jag på dansen, vi har inte börjat sjunga än) känns det, som jag tidigare nämnt, riktigt bra och andra stunder vill jag bara gå in på toa och grina. Men jag vet innerst inne någonstans att jag kommer klara det här, och jag vet hur stolt jag kommer vara när jag ser tillbaka på det här i framtiden. Att jag grejade det liksom. För det kommer jag att göra.

Maten här är riktigt bra tycker jag. Vi har buffé både till frukost, lunch och middag och det finns massor att välja bland. Mycket fräsch sallad och massa härliga frukter, det gillar jag. Efterrättsbuffén har jag inte ens närmat mig, men det är nog inget fel på den heller :)

Dags att sova säger min roomie Karin som ligger bredvid, kloka ord. Jag saknar er därhemma. Puss och kram!

Fredag

Det är rätt svårt att hålla koll på dagarna här, tidsuppfattningen försvinner litegrann när det är jobb och rep även på kvällar och vi har inte ledigt förrän nästa fredag. Men det gör mig INGENTING!
 
Idag är jag dock sjukt trött, det märks nu efter några dagar att det är en helt ny vardag som börjar ta form ochatt  det är en ganska ansträngande sådan. Jag märker att jag sätter väldigt höga krav på mig själv och jag har det rätt kämpigt med självkänslan emellanåt. Jag kan komma på mig själv med att stå och tänka att jag är en bluff, att snart kommer alla förstå att jag inte är bra på det här och att jag har hamnat helt fel. Men andra stunder står jag och dansar och tänker att, shit, jag kan ju faktiskt det här. Och vad kul det är! Så tankarna skiftar väldigt mycket, det går upp och ner, men jag tror inte att jag är ensam om att känna så. Och jag vet att det kommer att bli bättre, herregud, det har ju bara gått 3 dagar :) Jag ska vara här i 7 veckor, det är lätt att man glömmer bort det. Jag har en tendens att vilja göra allt väldigt fort och lära mig allt på direkten, men det funkar ju inte riktigt så i livet och det inser man verkligen här.
 
Jag ligger iallafall i sängen nu och ska strax försöka sova, har pratat med mamsen i telefon och med kollegan på facebook, jag längtar efter dem. Får snacka skit med min roomie istället, världens härligaste tjej som heter Karin. 
Det går typ inte att ladda upp bilder på den här datorn för den är så satans seg, så om man vill se bilder får man ta sig en titt på instagram, där är det lättare att få till det :)

Vi hörs snart igen! Kramis
 

Torsdag

Hej fina ni!

Jag har tänkt redan sedan i tisdags kväll när jag kom hit att jag ska skriva i bloggen, men i ärlighetens namn har jag inte haft någon tid alls till att sätta mig ner vid datorn. Och nu när jag väl hittade den tiden så tog det 10 minuter att starta datorn, så vi får se hur det går framöver. Ska verkligen göra mitt bästa och försöka uppdatera ofta!
 
Det har varit galna dagar sedan jag anlände i tisdags. Jag har aldrig varit med om något liknande, det är så galet många intryck på en och samma gång. Men framför allt - jag är så jäkla lycklig. Hittils har alltid varit precis så som jag har föreställt mig, fast bättre. Människorna här är trots olika åldrar och olika bakgrund så oerhört varma och välkomnande och man skrattar utan slut dagarna i ända. Det blandat med väldigt mycket information att ta in blir rätt mycket i lilla huvudet, men man får göra sitt bästa för att hänga med. 
 
Vi har hittils haft en teambuildingdag, igår, och idag har vi fått en väldig massa information om vad vår anställning innebär och vad som förväntas av oss, samt massa praktisk information. Imorgon börjar vi repetitionerna och vi har schemalagd träning en halvtimme före frukost varje dag, det kan vara alltifrån powerwalk till styrkepass till extra danspass. Så det kommer definitivt bli hårda veckor här på showschool då vi oftast håller på till kl 21 på kvällarna.
 
Mitt team som jag ska jobba med i Egypten är helt fantastiskt, vi har redan jätteroligt tillsammans och jag har varit mig själv från första stund med dem. De känns väldigt lika mig, men också olika på plan där det kanske behövs att man är olika så jag är mer än glad över hur bra detta känns.
 
Det pratas väldigt mycket om att man är ett enda stort team här och att man ska ta hand om varandra. Men framför allt pratas det om att man inte ska jämföra sig med någon annan när vi sätter igång med dans och sång, att man är sitt eget bästa jag, som det så fint sägs. Jag känner mig väldigt trygg efter att ha hört detta så mycket, då jag som tidigare nämnt varit och är ganska osäker på dansen. Jag försöker peppa mig själv, men får hjälp av de andra också, vilket ju är en väldig lättnad.
 
Igår kväll efter teambuilding-dagen så käkade vi middag allihop, och sen gick jag och mitt team och sjöng karaoke på en bar här i Alcudia. Det var SÅ roligt, och herregud vilka röster de som jag sjöng med hade. Vilket privelegium för mig att få vistas bland så talangfulla människor, det är rätt svårt att fatta.
 
Nu är det snart middagstid och sen blir det manusrep för björnshowerna med teamet. Inte en lugn stund här med andra ord, men jag älskar det. Jag bor jättefint i en lägenhet tillsammans med en sjukt gullig tjej och vi allapå showskolan bor i samma lägenhets-byggnad så man är väldigt nära varandra hela tiden. Mysigt tycker jag. Hoppas jag behåller den känslan ;-)

Dags för mig att gå till restaurangen, men jag ska försöka uppdatera imorgon igen med lite bilder. 
Ta hand om er där hemma!!! Kärlek!

Showartist

Så, vad är det jag ska göra egentligen? 

På tisdag åker jag till Mallorca och ska spendera 7 veckor på Sunwing Resort i Alcudia. Där ska jag gå en showskola och lära mig danser, låtar och shower tillsammans med ca 40 andra personer som också ska vidare ut på destinationer och jobba efter showskolan. Man är 4 st i varje showteam, två killar och två tjejer. Det är tillsammans med sitt team som man repar ihop sig och som man sedan jobbar tillsammans med på hotellet på respektive destination. Mitt team består av en dansk tjej, en kille från Uddevalla och en kille från Ystad och så jag.

Vi har ca 6 kvällsshower i veckan med olika teman. Abba, filmmusik och rock är exempel på teman som alla
showteam har. Där inkluderas både sång, dans och teater. Oavsett vart i världen man ska jobba så lär sig alla exakt samma saker. Man har även 3 barnshower i veckan, som handlar om tre små björnar. De heter Isidor, Tvättis och Bumbum och det finns en elak gubbe som huserar runt i showerna också som heter Farbror Grubb. Jag är Tvättis, en 4-årig tvättbjörn som inte riktigt kan hålla styr på sitt humör. Haha :-)

Vi i teamet har även ansvar för barnaktiviteter så som minidisco, teen idol, after beach och liknande. Vi jobbar 40-timmars veckor och våra arbetsdagar börjar inte förrän ca 15.00 varje dag. Vi har även mycket kontakt och samarbete med Sunwings maskots, Lollo och Bernie. Allt sånt här går det att läsa om på Ving's hemsida också om man är nyfiken på hur det går till lite mer detaljerat. 

Hotellet som jag ska jobba på i Egypten är ett nyöppnat vattenvärldshotell, det ska bli sjukt kul att se hur det ser ut. Gud vad jag längtar till solen just nu! 

Sista dagen

 
Igår var det dags att säga hej då till alla kollegor och alla barnen. Det gick bättre än väntat, det var med tungt hjärta jag kom till jobbet men med ett betydligt lättare hjärta jag gick därifrån. Dels är det nog för att jag inte riktigt har fattat att jag inte kommer komma tillbaka på ett bra tag, kanske aldrig någonsin, men också för att jag verkligen fick ett bra avslut på min vistelse på Björkhagen. Jag blev firad med både tårta, presenter och kramar. Väldigt många fina ord fick jag också sagda till mig  som jag tar med mig. Jag känner mig stolt och tacksam - och självklart lite sorgsen över att jag nu lämnar ett kapitel i mitt livoch lämnar plats för ett nytt.
 
Det som är allra jobbigast är att lämna Chilla, min närmaste kollega som har jobbat i samma klass som jag. Vi har verkligen blivit tighta under den här tiden, skrattat som dårar och haft sjukt roligt tillsammans. Nu har jag en kompis som är 25 år äldre än mig, tänka sig hur det kan bli. Hon är världens roligaste och jag kommer att sakna henne väldigt mycket, det känns redan lite tomt. Tur att facebook och sms finns säger jag bara :)
 Chilla i sitt esse!


På tisdag kl 10.40 lyfter mitt plan, jag har 3 mellanlandningar så det kommer dröja många timmar innan jag är framme på Mallis. Men det gör ingenting, vi är som sagt ett gäng som åker tillsammans så det kommer nog bli kul och inte särskilt långtråkigt. 
 
Idag är packningen påbörjad också. Förstår inte riktigt hur jag ska få plats med hela mitt liv i en väska som rymmer 20 kg, men det löser sig. Allt löser sig! 
RSS 2.0